Foto Tejs Lindhardt

Tivoli er safe og helt klar til at åbne

Af Tejs Ellesøe 4. juni 2020

Tivoli har i de sidste mange måneder ligget i en slags dvale fordi landet og resten af verden blev ramt af coronavirussen i midten af marts. Men nu er Tivoli endelig klar til at genåbne, og det sker mandag den 8. juni.

Tivoli er en af Danmarks største turistmagneter, men det kan blive et temmeligt tomt Tivoli der mandag åbner hvis ikke danskerne begynder at gå mere ud.

Tivoli har i den sidste tid gjort klar til deres åbning og gør det også klart, at de glæder sig, og at man kan være helt sikker på at Tivoli lever op til de regler der gælder i øjeblikket.

Vi er bagud på point pga. Covid-19, men nu tager vi hul på sommersæsonen. Vi har længe forberedt os på at kunne åbne Tivoli i en version, som lever op til myndighedernes sikkerhedskrav omkring afstand, forsamlinger og hygiejne. Vi ser frem til at give gæsterne en sikker og smidig Tivoli oplevelse med nye digitale kø-systemer og vi har en stor, professionel medarbejderstab med erfaring i at håndtere forsamlinger. Senere på sommeren får vi premiere på en helt ny Tivoli Food & Wine festival. Nu ser vi frem til gensynet med gæsterne og vi tager fat på genåbningen af Tivoli med omhu og påpasselighed”, siger Tivolis direktør, Lars Liebst i deres pressemeddelese. 

Kan man lide den gastronomiske verden, så er Tivoli bestemt et mekka af overdådighed, og restauranterne er mere end klar til at tage mod gæsterne og forkæle deres ganer.

Restauranterne er klar
Inden for de nærmeste dage, så melder regeringen ud om om forsamlingsforbuddet kan hæves fra 10 personer til mellem 30 og 50 personer. Om det er 30 eller 50, så er det stadig et stort skridt i forhold til de 10 der i de sidste mange måneder har gjaldt. Restauranterne kan igen tage større selskaber.

Som Lars Liebst kunne fortælle, så har Tivoli fokus på en ny gourmet festival, Food & Wine-festival, som starter op den 29. august og varer frem til den 20. september. 

Her omdannes Tivoli til en mad-oase med boder, fællesspisning og meget mere. Der er inspiration at hente for både regnbuebørnefamilien, den nysgerrige foodie og ikke mindst feinschmeckere. Tivoli Food & Wine festival laves bl.a. i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og det endelige program kommer senere på sommeren.

Garden Deli
Tivoli Food & Beverage står bag det nye koncept Garden Deli, der åbner for første gang her i sommer i Tivoli. Her kan gæsterne få et hurtigt måltid for hele familien. Det er velsmagende mad med vægt på økologi og bæredygtighed, der kan nydes i Tivolis jubilæumshave som i år har fået et ordentligt pift, nye planter og en lille scene som ligger lige ved restauranten Mazzoli’s.

Restaurant Gemyse er også kommet på hjul. Den har fået egen foodtruck lige uden for køkkenhaven, og her kan gæsterne købe signaturfalafler og poké-bowls. Fru Nimb lancerer som noget nyt frisksmurte madpakker og der er også tænkt på vegetaren samt Fru Nimbs yngste gæster.

Crème by Nimb - Nimb har fået en lillesøster
En af nyhederne på gastro-fronten er, at Nimb og Tivoli har udvidet med den nye cafe Crème by Nimb uden for Tivoli. Det har været en ambition at åbne en café uden for Haven og udvikle Nimbs gode køkken i en retning, hvor andre end hotellets gæster også kan få glæde af det. Crème by Nimb har også et to-go område, så man nemt kan tage mad og drikke med sig. Der er cocktailoplevelser med det nye Fairy-Tale Cocktail-menukort med H. C. Andersen-tema og specialdesignede glas i Nimb Bar. Crème by Nimb ligger på Vesterbrogade 1.

Nimb Roof åbner op for tagterrassen med mange special events som f.eks. barbecue aftener omkring poolen. Men både Crème by Nimb og arrangementerne på Nimb Roof kommer vi til at skrive meget mere om her på XQ28.

Gode kulturoplevelser i Tivoli
Man kan vist godt understrege at Tivoli i år ikke er som det plejer at være. Men Kultur er en vigtig del af Tivoli oplevelsen. Sidste år blev der i Koncertsalen og Glassalen solgt 307.000 billetter til koncerter, teaterforstilinger og meget mere. Det placerede Tivoli, som et af Danmarks største mødesteder for kultur og underholdning. 

Det kommer desværre ikke til at ske i år, grundet Covid-19, ligesom fredagsrock også er aflyst.

Skuespilleren Rasmus Botoft genopliver Tivoli Varieté, og han vil i år være konferencier i Glassalen, når der inviteres til Tivoli Varieté anno 2020. Han kaster sig ud i varieté-genren med en række håndplukkede gæster til scenen, og man kan vist godt glæde sig.

På Pantomimeteatret er årets store forestilling en genopsætning af balletten Askepot, med Dronning Margrethe som scenograf, Yuri Possokhov som koreograf og med musik af Oh Land. Også Tim Rushtons populære Accordion Stories kommer tilbage, det samme gør en aften med koreografi af August Bournonville, og den jazzede Et Glimt af i Går, i Dag der havde premiere i sidste sæson. Der spilles selvfølgelig også nogle af de populære pantomimer såsom Harlekin Mekanisk Statue der havde premiere i København i 1800, samt Pjerrots Fataliteter og Spåkvinden. 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr