Foto Tejs Lindhardt

Tivolis bedste burger!

Af Tejs Ellesøe 8. august 2020

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hele. Det var hvad vi var på jagt efter i Tivoli, og vi fandt både den bedste og værste blandt Woodhouse og Cocks & Cows.

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget for enhver smag, om man er til det finere franske køkken, det gode danske, det italienske - ja selv det amerikanske køkken med burger og pomfritter er godt repræsenteret.

I denne artikel har vi kastet os ud i at finde Tivolis bedste burger, og selvom der er mange steder man kan spise i Tivoli, er der kun seks steder hvor man kan få en burger.

Vi brugte tre uger på at spise os igennem nogle få gode, men desværre også mange dårlige burgere i Tivoli.

Brdr. Price Diner
De to herrer som er kendt fra bl.a TV har for nogle år siden kastet sig over "dinerkulturen", og det betyder selvfølgelig også burgere, milkshake og cola i lange baner. Selvom Tivoli er i seng med Royal Beer og det derfor mange steder betyder at "cola" også gælder Pepsi, så drikker man heldigvis Coca Cola hos Brdr. Price.

Jeg bestilte en "The Beef Combo", en burger med det hele i. Den koster 169.-kr og med ekstra ost til 15,- kr.

Der er super hurtig service. Jeg skulle ikke stå mange sekunder før jeg fik anvist et bord

Kødet har næsten ingen smag, udover at den desværre er en smule brændt. Bøffen en "formbøf" hvilket gør at den bliver meget sammenpresset og kompakt. Osten er grynet, og har en stærk ostesmag der desværre overdøver alt andet.

Man kalder det for en juicy burger, men det er synd at sige. Pomfritterne er til gengæld sprøde udenpå og lækkert cremede indeni – lige som en pomfrit bør være.

Navnet Brdr. Price lokker i den grad folk til restauranten, men man kan undre sig over at to så erfarne og kræsne gourmetfyre kan levere en så kedelig oplevelse. Jeg tror næppe de selv ville synes burgeren var lækker.

Den hårde dom: En superkedelig oplevelse hos Brdr. Price. Absolut ikke pengene værd.

Prdoduktionstid 14 minutter

At betale
184 kr.
Burger 169 kr.
Ekstra ost 15 kr.

Maden
⭐️⭐️⭐️

Service
⭐️⭐️⭐️⭐️

Pris
⭐️⭐️⭐️
Bdr. Price

Bryggeriet Apollo
Er det bryggeriet Apollo eller A Herford Beefstouw – forvirring er der. Uden for Tivoli er der to indgange: en til Bryggeriet Apollo og en til A Herford Beefstouw. Men indenfor er det fælles indgang og man kan ikke se Bryggeriet Apollo. Selvom jeg ankom kl. 15, så det knap ud til at der var åbent. Bordet var halvklistret, det kort jeg fik var til Herford, og der var ingen burger. Lidt underligt, for jeg spurgte netop tjeneren om man kunne spise Apollos mad der, og det svarede han ja til. Han kom dog stadig ikke med et kort, så jeg bad bare om en burger.

Man følte sig ikke særligt velkommen, og tjeneren var lidt ligeglad med det hele.

En pæn burger, blød briochebolle, yderst velsmagende kød. Syltet rødløg, men eller ikke så mange dikkedarer. Kødet er i centrum, omkranset af den let sødlige briochebolle.

Pomfritterne behøver vi ganske enkelt ikke at skrive hjem om, for de var meget kedelige.  En tynd pomfrit, godt med luft indeni.

Tjeneren kom ikke under spisningen og spurgte til om alt var okay, først bagefter.

At betale  
Apollo Cheese burger  165 kr.

Prdoduktionstid: 11 minutter

Maden
⭐️⭐️⭐️

Service
⭐️⭐️⭐️

Pris
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Burger House 
I  det kinesiske område ligger Burger House, et sted hvor den typiske børnefamilie ville tage hen og få en hurtig burger med fritter og så afsted igen mens dæmonen suser over hovederne. Der var ikke særlig travlt da jeg var forbi, og det var nok medvirkende til at det kun tog 8 minutter før maden var klar.

Hvis vi skal skal starte med pomfritterne, så var der ikke meget at blive ophidset over her. En typisk grill pomfrit: nogle hårde, andre bløde. Desværre alt for salte. Måske havde de tabt saltkarret den dag.

Burgeren var desværre heller ikke noget at skrive hjem om. En klassisk burgerbolle med lidt sesam ovenpå. Man kunne ikke smage sennep, ketchup og det søde og agurkerne var "halvrå" og ikke helt syltet igennem.

Kødsmagen fra burgeren udeblev.

Servicen er landet på 2 stjerner: Betjeningen var sådan set høflig nok, men man går selv op bestiller, henter sin mad og tager bakken med op når man er færdig.

Til prisen en "okay" burger – man blev mæt – men det var bestemt ikke nogen gourmetoplevelse, og ikke et sted jeg vil anbefale.

Produktionstid: 8 minutter

At betale 
Pris 84 kr.

Maden
⭐️⭐️

Service
⭐️⭐️

Pris 
⭐️⭐️⭐️⭐️

Påfuglen
En Burger Deluxe! Hvem kan sige nej til det? Måske burde jeg ha sagt nej.

"180 gram slagterhakket oksekød
med tomat, salat, syltede agurker,
mild chilisauce, ost og bacon.
Hertil pommes frites og bearnaise creme"

Bollen var kedelig og tør, og burgerbøffen var lettere brændt, og ellers ingen smag udover det brændte. Ikke engang den "milde" chilisauce formående at give den smag.

Pomfritterne var okay , let sprøde og tilpas cremet kartoffel indvendig hvliket går rigtigt godt til den kolde bearnaise creme. 

Fuld service
Påfuglen er det eneste sted der har fået full house, 6 stjerner i service. Det får de af en helt særlig grund. Min tjener, en kvinde af den gamle tjenerskole, formåede at give den bedste service jeg til dato har set i min Tour de Burger i Tivoli. Hun var opmærksom på alle sine gæster, et øje på hver finger. 

Hvor skal jeg starte – jeg bestiller min burger, og hun spurgte hvad jeg ønskede at drikke. Jeg svarede en cola, og hun spurgte "en rigtig cola" – og jeg svarede, Ja tak, gerne

Jeg kan smage det er Pepsi, jeg spørger; Undskyld er det Pepsi? Nej svarer hun, Cola. Jeg siger, det smager ellers som Pepsi.

Hun spørger så om hun skal bytte den, hvortil nej svarer, nej tak, det er fint.

Hun siger; Er du sikker, Ja, det er helt okay.

Fordi jeg selvfølgelig kunne have spurgt hvad rigtig Cola var for hende, men min fejl, det gjorde jeg ikke.

Hun kan se, jeg kæmper mig igennem, og af sig selv kommer hun med en ny.

Det er desværre også Pepsi, så hun må have troede det var Pepsi Max hun gav mig.

Hun er super, og giver den bedste service. Det eneste sted, hvor jeg fik lyst til at give drikkepenge, og det gjorde jeg.

Men burgeren er ikke værd at besøge Påfuglen for.

At betale
Pris 169kr.

Prdoduktionstid: 12 minutter

Maden
⭐️⭐️

Service
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pris 
⭐️⭐️⭐️


 

Woodhouse
"Slå et smut forbi burgerrestauranten, på første sal serverer vi hjemmelavede burgere hele dagen".

Sådan lyder introen til Woodhouse på Tivolis hjemmeside, men mit råd er: Lad være med at smutte forbi, for det er godt nok den kedeligste McDonalds Look a like burger der fås i Tivoli. Som billedet viser, en kedelig grå burger på en grå bakke.

Jeg valgte en combo, classic burger med fritter til 135 kr.

Der stod briochebolle, men det var absolut den tørreste bolle jeg har fået til dato. Smagen af bolle og burger kan bedst sammenlignes med at tygge i en omgang bølgepap, der først har været våd og så tørret igen.

Pomfritterne, tynde som McDonalds, men kedelige og slatne, intetsigende og absolut uden smag

Burgeren blev serveret på en lille grå metalbakke, ingen papir under, så direkte på pladen hvor der er de første tusinde skæremærker fra tidligere burgerspisere ses tydeligt.

Service er der absolut ingen af. Man bestiller sin mad ved "skranken", og man får udleveret en hent-selv brik. Jeg bestilte en Mirinda Orange, og fik en fuldstændigt gennemsigtig "sodavand" med kommentaren: smag lige, den ser ikke normal ud. Ikke noget med, jeg skifter den lige og kommer hen med den. Næ, du må vælge en anden. 

Og med en produktionstid på 3 minutter for burger og pomfritter, ja det siger måske også det hele om stedet og maden.

Dette er Tivolis absolut værste burger. Selv Mc Donalds laver bedre burgere.

Produktionstid: 3 minutter
At betale 135 kr.

Maden
⭐️

Service
⭐️

Pris 
⭐️

Cocks & Cows
Cocks & Cows har eksisteret siden 2010, og har siden 2017 været en del af Tivoli Food Hall.

Når man har lavet burgere siden 2010, burde man kunne lave burger, og det kan de bestemt også hos Cocks & Cows.

Briochebollen er lækker, frisk og passer rigtigt godt til det velsmagende kød. Burgerbøffen er stegt perfekt, en anelse lyserød og en ost der ikke overdøver kødsmagen fra bøffen.

Alt i alt en rigtig god saftig burger.

Pomfritterne er Mc donalds tykkelse, men de er godt sprøde og der sidder stadig skræl på enderne. Det er pomfritter der har en super god kartoffelsalat, let søde og vildt gode.

Kort sagt, Tivolis bedste burger.

Produktionstid: 6 minutter
At betale
Pris 123 kr.

Maden
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Service
⭐️⭐️⭐️

Pris 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nogle af burgerstederne i Tivoli burde enten tage deres burgere helt af kortet eller besøge nogle af de steder der findes udenfor Tivoli, så de kunne få lidt inspiration til at genopfinde sig selv.  

Tivoli skulle gerne være en oplevelse i sig selv, og det er det ikke lige nu.

Vi anbefaler Cocks & Cows.

 

Tjek os ud

Gourmet Guide

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr